Open Menu

Weer een reden om kunstmatige zoetstoffen te mijden

Kunstmatige zoetstoffen in frisdranken en alle andere suikervrije producten hebben een negatief effect op onze darmflora. Doordat de balans in onze darmbacteriën wordt verstoort, leidt dit metabole ziekten waaronder diabetes.

De zoetstoffen vaak gebruikt door mensen die de strijd tegen overgewicht aangaan veroorzaken juist een stijging van het bloedglucose gehalte, dit veroorzaakt een glucose intolerantie en dat op zijn beurt veroorzaakt juist een gewicht toename.

Het proces wordt nog al snel in werking gezet, al na zeven dagen zagen onderzoekers bij test personen was de darm balans al verschoven naar een balans die metabole aandoeningen in de hand werkt, waarbij een al behoorlijk aanwezige glucose intolerantie werd geconstateerd.

Suiker is en blijft een gemeen goedje, dus als je al een vervanger wil hebben koop dan Stevia dat is plantaardig, maar pas op kijk naar de samenstelling, de fabrikant heeft alweer een manier gevonden om “goedkope” Stevia te produceren nl een product met 5 % stevia en verder de zoetstoffen die net in het verhaal aan bod kwamen.

Contact